Aloë Vera: wat is het en waar is het goed voor?

Aloe Vera: wat is het en waar is het goed voor?

Aloë Vera is een cactusachtige vetplant met stekelige groene bladeren die we allemaal wel kennen als kamerplant.
Maar wist je dat aloë Vera niet alleen een eyecatcher is in je woonkamer, maar ook voor cosmetische en medicinale doeleinden gebruikt wordt?

De aloë Vera plant is al duizenden jaren populair vanwege de unieke samenstelling en de unieke bestanddelen – als cosmeticaproduct en als levensmiddel.

De bladfilet aan de binnenkant bevat ruim 200 vitale stoffen. Daarnaast verbetert hij de biologische beschikbaarheid van belangrijke voedingsstoffen. Zo neemt het lichaam vitamines beter op.

Geen wonder dus dat de plant tegenwoordig steeds populairder wordt. Iedere dag worden er in Europa een miljoen middelen met Aloë Vera verkocht.

Voor onze Aloe Vera Drinking Gels gebruiken we alleen de pure bladfilet van de Aloe Vera Barbadensis Miller. Deze bevindt zich in het binnenste van de bladeren van de Aloë Vera plant.

Aloïne is een bitterstof in de buitenste bladrand en de latexlaag van de Aloë Vera plant. Deze bestanddelen worden bij het maken van onze producten zorgvuldig en volledig verwijderd in een streng gecontroleerd proces.

Daarnaast wordt elke partij bladfilet uit voorzorg gecontroleerd op aloïne. Bovendien testen we het eindproduct ook nog een keer.

Regelmatige controles door onafhankelijke instellingen, zoals het SGS Institut Fresenius, zorgen dat onze producten van hoge kwaliteit blijven. Daarnaast zijn er regelmatig audits op onze productie.

Onze klanten zijn tevreden en de vraag naar onze producten blijft groeien – nog een bewijs voor de kwaliteit van onze producten.

Volgens onderzoeksreviews, gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschriften kan aloë vera verlichting bieden bij onder andere milde brandwonden.

Het geheim? De Aloë Vera gel bevat o.a. glucomannan, dat de vorming van nieuwe huidcellen en de productie van collageen een boost geeft.

Veel mensen met deze huidaandoening – die gekenmerkt wordt schilfers, roodheid en jeuk – gebruiken Aloë Vera gel om hun symptomen te verzachten.

Onderzoek geeft aan dat Aloë Vera een bijdrage kan leveren aan het verlichten van bepaalde symptomen van psoriasis. Zo kunnen de verzachtende eigenschappen van Aloë Vera ervoor zorgen dat de huid zichzelf helpt herstellen en stimuleert Aloë Vera de aanmaak van collageen (dat de huid elastisch en soepel houdt) en kan zo helpen voorkomen dat er nieuwe aangetaste plekjes ontstaan.

Aloë Vera bladfilet heeft een unieke samenstelling van werkzame bestanddelen. Denk aan belangrijke mono- en polysachariden zoals acemannaan, vitamines, mineralen, enzymen en essentiële aminozuren.

Hoe je aloë Vera gebruikt, is afhankelijk van de toepassing. Je kan aloë vera gel gewoon veilig op je huid gebruiken en naar hartenlust smeren.

Gebruik je aloë Vera inwendig (als sap of als supplement) houd je altijd aan de aanbevolen dosering op de verpakking.

Disclaimer: Raadpleeg je huisarts. Dit advies is puur ter informatie en is niet bedoeld ter vervanging van medisch advies of medicijnen.

Wil je meer van en over ons weten?
Neem hieronder gerust contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *