Aloë Vera

Aloë Vera. Ondanks de groeiende medisch-technische wetenschap blijft het aantal volksziekten alleen maar te stijgen. Denk aan obesitas, kanker, hartproblemen, diabetes enzovoort. Het bestrijden van symptomen voldoet niet om ziekten te genezen. De belangstelling naar middelen en methoden die de oorzaak bij de kern aanpakken groeit met de dag.

Het Geschenk van Venus
De populariteit van aloë Vera gaat al duizenden jaren terug. Via de oude Egyptenaren, Romeinen en Arabieren kwam de aloë (Arabisch voor schitterend en bitter) in ‘de Nieuwe Wereld’. Op Barbados gaf onderzoeker en botanicus Miller een zeer werkzame soort de naam: Aloë Vera (= echt) Barbadensis Miller.

Aloë Vera Creative Care

Talrijke wetenschappelijke studies hebben de positieve werking van de meer dan 200 inhoudelijke stoffen in dit ‘Geschenk van Venus’ bewezen.

De aloë vera is vooral een sterke ondersteuning voor ons immuunsysteem. De gel in het binnenste van het blad verstevigt de celwanden, bevordert de doorbloeding en heeft een natuurlijke reinigende en regenererende werking, zowel voor onze binnenkant als voor onze uiterlijke verzorging.

12.000 ton aloë vera-bladeren – met deze hoeveelheid verwerkte en geraffineerde aloë vera-producten zijn we een van de grootste producenten van aloë vera-producten wereldwijd. In een van de modernste fabrieken van Europa vindt de ontwikkeling en productie van LR aloë vera-producten plaats – en dat al meer dan 15 jaar.

Wij betrekken onze grondstoffen rechtstreeks van betrouwbare partners in Mexico en onderwerpen deze aan constante kwaliteitscontroles in onze vestiging in Ahlen. Dit is de enige manier om een algemene standaard te creëren die verder gaat dan het wettelijk vereiste niveau en dit is niet de enige reden waarom het SGS INSTITUT FRESENIUS-keurmerk draagt.

Het is simpel:

Wat je in je lichaam stopt is belangrijk. Hoe je voedsel verwerkt wordt en welke stoffen je wel of niet opneemt in je lichaam is zo niet nog belangrijker. Anders poep je het gewoon uit. Weg voedingsstoffen. Weg energie, weg kwaliteit van leven.

Zorg goed voor je innerlijk. Zorg goed voor je darmen. Zo zorgen zij goed voor jou! Dat is gewoon beter voor jezelf. Een goed begin is het halve werk. Aloë Vera zorgt daarvoor. Hoe goed je darmen werken en wat de kwaliteit is van je voedingsstof opname is, is uiterst belangrijk. Je staat er niet bij stil, dat zou je wel moeten doen!

Ziekten

Veel chronische aandoeningen zoals auto-immuunziektes, huidaandoeningen, astma, voedselallergieën, voedselintolerantie, chronische vermoeidheid en neurologische ziekten vinden de oorsprong bij darmen wanneer die niet optimaal functioneren.

Daarom ben ik naast mijn toenmalige baan met Aloë Via (Vera) van LR gaan samenwerken. Dat doe ik nu nog steeds. Wist u dat er ruim 4000 wetenschappelijk artikelen omtrent de toepassing van Aloë Vera bij gezondheidsklachten gepubliceerd zijn?

Wist je dat er veel artsen zijn, die boeken vol over Aloë geschreven hebben en de impact daarvan op de gezondheid van de darmen? Nou, dat wist ik toen ook niet. Nu wel.

Stekelig typje

De stekelige plant doet denken aan een cactus, maar behoort verrassend genoeg tot de familie van de prei, knoflook en asperge en mag beschouwd worden als een heilzaam voedingsmiddel. De aloë houdt niet van een koud en vochtig klimaat en groeit vooral in warmere, drogere gebieden.

Van de meer dan 320 soorten is de de Barbadensis Miller het meest bekend om haar vele medische én cosmetische doeleinden.

Hoe herken je hoogwaardige producten?
Veel goedkopere producten bevatten maar een klein beetje aloë vera, vaak ook van een bewerkt concentraat. Daarbij worden vaak bij de productie van deze concentraten belangrijke stoffen vernietigd. De inferieure drinking gels bevatten vaak ook nog aloïne. Deze stof beschermt de plant tegen indringers van buitenaf, maar is voor de mens niet geschikt.

Een goede drinking gel bevat minstens 90% zuivere aloë vera gel zónder aloïne!

  • Let daarom bij aankoop op of de producten gecertificeerd zijn.IASC
    Certificaten
    worden niet voor niets gegeven en verklaren ook het prijsverschil met de vele goedkopere producten op de markt!

  • Kijk altijd op de ingrediëntenlijst; als eerste ingrediënt dient aloë vera gel te staan. Is dit niet het geval dan is de kans groot dat het product nauwelijks aloë bevat.

  • Als een product het SGS INSTITUT FRESENIUS kwaliteitskeurmerk mag dragen, Fresenius labelwordt er veel meer getest dan alleen het product op zich. De omvangrijke test begint met een controle van de grondstoffen, de ingrediënten van het product en een leverancierscontrole en eindigt met een afsluitende controle van het eindproduct. Onze producten zijn Fresenius getest.
contact
webshop